Interesse in een woning?WoningaanbodOp de hoogte blijven?

Wij presenteren: Kazernekwartiermaker Twan Jonkers 

5 Jul / 2024

Het Kazernekwartier brengt een nieuw stuk Venlo tot leven. Dat gebeurt nu al. Onze Kazernekwartiermakers bouwen mee aan deze eigentijdse stadswijk. Ieder op zijn of haar eigen manier. Lees het verhaal van Twan Jonkers, voormalig ondernemer op het kazerneterrein, voorzitter van winkeliersvereniging Blerick en bestuurslid van wijkoverleg Blerick. 

De ruimte om te ondernemen 

Twan is geboren en getogen in Blerick. Hij woont nog altijd in het centrum. Tot voor kort ging hij dagelijks naar het kazerneterrein. Daar werkte hij zeven jaar in gebouw A. Als ondernemer houdt hij zich bezig met leefstijl en gezondheid. “Ik werd destijds getipt door een andere huurder in het gebouw. Ik ben gaan kijken en was meteen verkocht. Je hebt hier ruimte en de ligging is perfect.” Naast ondernemer is Twan voorzitter van winkeliersvereniging Blerick en bestuurslid van wijkoverleg Blerick.  

Aandacht voor historie én verbinding voor de toekomst 

Natuurlijk kent Twan de geschiedenis van het gebied. “Als kazerne was dit een afgesloten gebied. Er stonden hekken en muren omheen. Het stond een beetje los van de rest. Nu krijgen we de kans om Blerick en Venlo beter met elkaar te verbinden. Bovendien wordt hier gedacht in mogelijkheden in de breedste zin van het woord. We kunnen hier een gezonde wijk van gaan maken.” 

Volgens Twan is er in Blerick in het verleden al te veel gesloopt. “Hier vind je nog echt historie. Mensen die vroeger in Blerick gelegerd waren en hier over een paar jaar rondlopen zullen nog zaken herkennen. Terwijl jonge mensen en buitenstaanders vooral een hele nieuwe wijk zullen zien. Dat is mooi. De vorige plannen waren luchtkastelen, nu liggen er realistische en haalbare ambities op tafel.” 

Unieke ligging aan de Maas 

Als positief ingesteld mens verbaast Twan zich over de negatieve houding van veel anderen. “Er worden vaak beren op de weg gezien en er wordt niet gedacht in kansen. Ik wil positief meedenken. Ik zie steeds meer beweging op het terrein. We komen nu in de fase dat we echt dingen gaan doen. Ik ben ervan overtuigd dat ook sceptici over een paar jaar trots door dit gebied wandelen.” 

Uniek aan het Kazernekwartier is volgens Twan de ligging aan de maas. “Zo dicht bij het centrum van Venlo en het dorp Blerick, een station naast de deur en dan ook nog in het groen. Dit vind je nergens meer.” 

Volgens Twan 

  • Het Kazernekwartier in drie woorden: authentiek, uniek en historie.  

Zijn wens voor het gebied: “Dat de plannen die er nu liggen ook echt worden uitgevoerd. We moeten doen wat we zeggen en wat we wat zeggen moeten we doen. Aan de plannen ligt het zeker niet.” 

KKV is een gezamenlijke ontwikkeling van:
Ga naar de inhoud