Interesse in een woning?Op de hoogte blijven?

Artikel: Nieuwe school Kazernekwartier

25 nov / 2022

Scholenkoepel Akkoord! gaat de school bouwen in het nog te ontwikkelen Kazernekwartier in Blerick. In de nieuwe wijk, waar zo’n zeshonderd woningen moeten verrijzen, komt een schoolgebouw voor zo’n honderd leerlingen.

Dat laat directeur Roel Versleijen van Akkoord desgevraagd weten. De bedoeling is dat er een zogeheten open kindcentrum komt. „Met een doorlopende leerlijn van nul tot twaalf jaar”, zegt Versleijen. De scholenkoepel is in gesprek met de gemeente, ontwikkelaars en ook met collega-scholenkoepel Kerobei, die veel locaties heeft in Blerick.

Het overleg met Kerobei is vooral bedoeld om zaken op elkaar af te stemmen. Versleijen: „We bieden echt iets anders aan dan er al bestaat. Het is aanvullend, vernieuwend en gericht op de nieuwe wijk. Dus we plegen geen roofbouw op elkaar.

Hip

Op het kazerneterrein moeten behalve woningen ook een hotel, een bierbrouwerij en dus een school komen. „Het moet een hippe wijk worden en we willen een school bouwen die daarbij past. Daarom kiezen we voor een gebouw dat ongeveer honderd leerlingen aankan. Dat komt overeen met de grootte van de wijk.”

Lees ook: Kazernekwartier in Blerick wordt omgetoverd tot hippe autoluwe stadswijk: ‘Een uniek project’

Versleijen hoopt begin komend jaar meer duidelijkheid te hebben over de details. Akkoord! hoopt in het schooljaar 2025/2026 te kunnen beginnen met aanbieden van onderwijs.

Artikel geschreven door Bas Nollé
Verschenen 24 november in dagblad de Limburger.

Impressie door West8

KKV is een gezamenlijke ontwikkeling van:
Ga naar de inhoud