Interesse in een woning?WoningaanbodOp de hoogte blijven?

Over het Kazernekwartier

Eigenzinnig, net als jij!

Het Kazernekwartier wordt geen standaard woonwijk, maar een eigentijdse en levendige stadswijk waar altijd reuring is. Het vormt de schakel tussen de binnenstad van Venlo en het stadsdeel Blerick met volop ruimte om te wonen, werken, leren en te genieten van het leven. Een eigenzinnig stukje Venlo met stevige wortels in het verleden en een bruisende toekomst. Een authentieke wijk voor mensen die van karakter houden, van eigenheid en stadse dynamiek. En dat alles in een groene omgeving met de Maas om de hoek.

Kom jij al even sfeerproeven?

Uniek wonen in het erfgoed

De militaire geschiedenis van het kazerneterrein is het vertrekpunt. Tussen de stoere kazernegebouwen en een heus 17e-eeuws fort kom je thuis in een woning van morgen. Van stijlvolle appartementen tot betaalbare starterswoningen. Alles met liefde en aandacht ontworpen, afgestemd op het oorspronkelijke erfgoed. De militaire geschiedenis is overal, beleefbaar en zichtbaar.

Volop reuring

Op het Kazernekwartier woon je niet alleen. Je werkt, onderneemt, ontmoet, ontspant, geniet en beleeft. Hier geen eilandjes, maar een gezellige mengelmoes. Van een brouwerij tot hippe koffietent. Van een atelier tot workshops freerunning. En van een rondje fort tot relaxen op de appèlplaats. Er is altijd wel iets te doen op het Kazernekwartier. En dat op een steenworp afstand van de Venlose binnenstad en het centrum van Blerick.

Duurzaamheid en slimme mobiliteit

Op het Kazernekwartier wordt gebouwd met het oog op morgen. Duurzaamheid zit in ons DNA en is overal zichtbaar, tastbaar en zoveel mogelijk direct bruikbaar in het dagelijks leven. Uiteraard is er aandacht voor hoogwaterveiligheid, water en klimaat.
De bestaande kazernegebouwen worden opgeknapt en krijgen een nieuwe functie. Ze worden getransformeerd naar plekken om te wonen, onderwijs te volgen of leuke activiteiten te ondernemen. De fortmuur wordt nieuw leven ingeblazen. De nieuwbouw voldoet aan de nieuwste duurzaamheidstechnieken. Door al die verschillende elementen te verbinden, ontstaat er volop ruimte om elkaar te ontmoeten.

Slimme mobiliteit is de norm op het Kazernekwartier. Als voetganger of fietser krijg je alle ruimte. Auto’s zijn te gast. Dat betekent dat je jouw auto parkeert op een van de parkeerhubs buiten de wijk. Of je pakt een van de deelauto’s of -fietsen om naar je werk te gaan. Met de centra van Venlo en Blerick én station Blerick op loopafstand, kan je alle kanten op.

Groene, stadse omgeving

Er is volop ruimte in de stedelijke straten en pleinen, de groene appèlplaats en bloemrijke wadi’s rondom het fort. De Maas is altijd dichtbij. De appèlplaats vormt straks het groene hart van de wijk. Nieuwe bomen en extra groen zorgen ervoor dat het erfgoed nog meer uit de verf komt. Verschillende soorten planten en bloemen laten je alle seizoenen beleven. De meeste buitenruimtes deel je met andere bewoners, de stadse sfeer met iedereen. Of je nu op het Kazernekwartier woont, werkt of ontspant: er is alle ruimte om te genieten van het leven.

KKV is een gezamenlijke ontwikkeling van:
Ga naar de inhoud