Interesse in een woning?Op de hoogte blijven?

Meer duidelijkheid voor tijdelijke huurders Kazernekwartier

10 okt / 2023

Met de vaststelling van het bestemmingsplan breekt de volgende fase aan van het Kazernekwartier. Dit betekent ook dat we de tijdelijke huurders die de afgelopen jaren gebruik mochten maken van de gebouwen meer duidelijkheid kunnen bieden.

De komende periode gaan we gefaseerd het leegstandsbeheer van de panden afbouwen. Om het terrein de komende jaren te ontwikkelen tot een moderne en duurzame stadswijk is het noodzakelijk dat de gebouwen vrij zijn van gebruikers. Een van de afspraken die de gemeente Venlo (huidige eigenaar van de panden) met de ontwikkelpartners heeft gemaakt, is dat alle gebouwen bij de overdracht leeg en schoon worden opgeleverd.

De panden S, V en AH zijn inmiddels gesaneerd. De komende maanden volgen meer panden. Ook start de gemeente Venlo met de eigendomsoverdracht van de eerste panden naar de ontwikkelpartners. Om de overdracht goed voor te bereiden en de panden leeg en schoon op te leveren, zijn de tijdelijke huurders die het betreft per brief geformeerd over de beĆ«indiging van hun overeenkomst. Enkele gebouwen worden beheerd door Ad Hoc leegstandbeheer. Deze gebruikers zijn door Ad Hoc geĆÆnformeerd.

Alle tijdelijke gebruikers die vragen hebben, kunnen contact opnemen met de omgevingsmanager Irmy Bran via kazernekwartier@venlo.nl. Tijdelijke gebruikers die interesse hebben om zich in de toekomst wederom te vestigen in het gebied, kunnen in gesprek met een van de ontwikkelpartners.

KKV is een gezamenlijke ontwikkeling van:
Ga naar de inhoud