Interesse in een woning?WoningaanbodOp de hoogte blijven?

Update over voortgang Fase 1 en voorbereiding Fase 2

7 feb / 2024

Wethouder Tom Verhaegh en programmamanager Ernst-Jan van Langh hebben woensdag 7 februari een presentatie gegeven over het Kazernekwartier. Tijdens het seminar van Vastgoed Limburg vertelde zij over de voortgang van Fase 1 en de voorbereiding van Fase 2.

De gemeenteraad en de direct omwonenden en (tijdelijke) gebruikers van het terrein zijn onlangs ook bijgepraat over deze ontwikkelingen.

Fase 2 komt als een schil om Fase 1 heen te liggen. Fase 2 ligt aan de kant van de Maas. In Fase 2 willen we tussen de 600 en 800 woningen realiseren, via met name een aantal krachtige, robuuste, stedelijke bouwblokken. Daarnaast is er in Fase 1 en 2 ook volop aandacht voor groen. Kwaliteit is het kernwoord bij alle ontwikkelingen.

Op dit moment zijn we druk bezig met de uitvoering van Fase 1. Archeologisch onderzoek vindt plaats, we hebben reeds een aantal gebouwen asbestvrij gemaakt en de eerste gebouwen zijn al verkocht aan de marktpartijen. Ook hebben twee ondernemers al de sleutel van hun gebouw als eindgebruiker. Dit zijn Rumah Recordings en Minded Motion.  

Volgens de huidige planning gaat de pre-sale voor de eerste woningen in het 2e kwartaal 2024 van start. In november 2024 gaat de schop in de grond voor de bouw van deze woningen. De verwachting is dat de eerste bewoners eind 2025 de sleutels krijgen.

Een visualisatie van Fase 1 en Fase 2

KKV is een gezamenlijke ontwikkeling van:
Ga naar de inhoud