Interesse in een woning?Op de hoogte blijven?

Voortgang werkzaamheden op de appèlplaats 

29 sep / 2023

Half augustus hebben wij u via deze voortgangsmail geïnformeerd over de werkzaamheden op en rondom de appèlplaats. Op maandag 28 augustus zijn wij gestart met het openbreken van het terrein. De werkzaamheden zijn nu zo goed als klaar om te kunnen starten met het archeologisch- en explosieven onderzoek door onze partners BAAC en ECG.

Een van de laatste werkzaamheden die wij nog verrichten in de week van maandag 2 oktober is het rooien van bomen rondom de appèlplaats. De bomen worden gerooid omdat ze de door de toekomstige ontwikkelingen niet op hun plek kunnen blijven staan of omdat ze verminderde vitaliteit vertonen. De gemeente Venlo plant in de toekomst voor iedere boom die weggaat een nieuwe jongere boom terug. Het Kazernekwartier blijft zo een groene omgeving. De bomen die blijven staan worden afgeschermd zodat deze geen schade oplopen van de werkzaamheden. Voor het rooien van de bomen is een omgevingsvergunning verleend. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om het terrein bouw- en woonrijp te maken.

Wanneer BAAC en ECG klaar zijn met hun onderzoeken is onduidelijk, omdat we niet precies weten wat er wordt aangetroffen in de bodem.

KKV is een gezamenlijke ontwikkeling van:
Ga naar de inhoud