Interesse in een woning?WoningaanbodOp de hoogte blijven?

Werkzaamheden op Kazernekwartier februari 2024

8 feb / 2024

Er vonden en vinden diverse werkzaamheden plaats op het voormalige kazerneterrein. Onderstaand een korte opsomming op datum donderdag 8 februari 2024.

Sloop gebouw Y

We hebben, zoals eerder aangekondigd, gebouw Y gesloopt. Dit gebouw stond naast de optochthal met carnavalswagens. Op de plek waar het gebouw stond is deze week gestart met de opruimwerkzaamheden. Ook start het bouwteam met het openbreken van de bestrating op deze locatie. Gebouw X is daardoor tijdelijk minder goed bereikbaar.

Tijdelijke bouwwegen

Deze week wordt de laatste bestrating en een stukje hekwerk verwijderd. BAAC-ECG start vervolgens met archeologisch en explosieven onderzoek in de buurt van gebouw X. Hierna wordt er een tijdelijke bouwweg aangelegd voor de bereikbaarheid van gebouw X. De bestrating aan de lange zijde van gebouw X blijft voorlopig liggen.

Daarnaast wordt volgende week een tweede bouwweg aangelegd. Deze komt aan de zijkant en achterkant van gebouw B en loopt dan door tot de fortmuur achter gebouw C. Deze weg wordt aangelegd als voorbereiding op de renovatie van de fortmuur.

Compensatie mussen kwetterplekken

We planten ter compensatie mussen kwetterplekken aan. Dit zijn nieuwe nestel- en schuilplekken die worden gemaakt om mussen niet uit het gebied te weren. Zodra deze compensatie kwetterplekker gereed zijn, worden de natuurlijke plekken, welke zich momenteel rondom de appèlplaats bevinden, verwijderd.

Van de werkzaamheden van het bouwteam kunnen tijdelijke gebruikers van het terrein en directe omwonenden hinder ondervinden. Mocht u hier vragen over hebben neem dan gerust contact met mij op. Vanuit mijn functie als omgevingsmanager ben ik voor u het eerste aanspreekpunt.

KKV is een gezamenlijke ontwikkeling van:
Ga naar de inhoud